⇾ PRESENTACIONS PROPOSTES EDUCATIVES I GAMIFICACIÓ

DESCRIPCIÓ

Hem començat la sessió amb les presentacions dels projectes educatius digitals. S'han presentat els diferents projectes i alguns han sigut de molt interès. Vull destacar el Noah Project, un projecte que vol portar la naturalesa a l'aula.

En finalitzar les presentacions la Marta ens ha explicat un altre projecte d'un conte gammificat.

Per últim hem introduït breument els personatges Voki que veurem amb més profunditat el proper dia.

ENLLAÇ

La meva presentació

Accés a les presentacions de les companyes

Voki

EVIDÈNCIA

El conte gamificat que ens ha presentat la Marta, es un projecte molt i senzill però entretingut que treballa la competència linguística i que es basa en "Tira la teva aventura". Els infants es reparteixen entre grups i redacten a una plataforma web un possible nus o desellaç. De manera que tots junts acaben creant una escola.

Cal tenir en compte que gamificar és convertir el procés d'ensenyament i aprenentatge en un joc mentre que l'Aprenentatge Basat en Jocs és utilitzar els jocs com a acompanyament o base de l'aprenentatge.


REFLEXIÓ

És un molt bon recurs gamificar un conte del tipus "Tria la teva aventura", és cert que aquest nomès és un exemple però es molt bona proposta educativa ja que contempla els interessos de l'alumnat i els fa directament particeps del seu aprenentatge.

Una versió millorada dels personatges Voki també és molt bona iniciativa per crear un context que incentivi als infants a participar. Crear una situació que requereixi de la seva ajuda. I dic "una versió millorada" ja que em sembla una plataforma molt limitada per els accés prèmium. Tampoc m'agrada com sona la veu en català, penso que no és de fàcil comprensió ja que no respecta les antonacions ni els signes de puntuació. Per sort, ofereix la possibilitat d'afegir un audio de so amb un enregistrament pròpi.

Comentaris