⇾ JCLIC

DESCRIPCIÓ

Hem explicat les possibilitats de creació de jocs amb la plataforma JClic. Hem fet una búsqueda amb filtres a la biblioteca d'activitats per veure'n de diferents.

A la sessió d'avui continuem amb la creació d'activitats amb el JClic.


ENLLAÇ

Enllaç per descarregar el JClic

Enllaç als manuals d'ús


Carpeta zip al Drive del JClic


EVIDÈNCIA

Per crear una activitat seguim els següents passos:

Obrim el programa JClic author

Hi ha quatre pestanyes per l'edició d'aquesta:

- Projecte. Informació interna no visible del projecte

- Mediateca. És la carpeta d'arxius on quedaran guardades les activitats

- Activitats. Per crear les diferents activitats

- Seqüència. Ordenarem la seqüència d'aquestes activitats

Un cop completat ens guardem el fitxer i ja el podrem obrir quan ho desitgem.


REFLEXIÓ

He après a com crear un activitat amb el JClic. S'ha de tenir en compte que aquest programa requereix del Java per funcionar.

He de tenir present:

- Que el programa es pot trobar i descarregar a l'adreça enllaçada
- Que podem accedir al cercador biblioteca d'activitats (també enllaçat) abans de crear una activitat de nou per buscar si ja hi ha una activitat semblant que ens pugui servir
- I finalment que seguirem els passos pautats a l'evidencia per crear una activitat

Hem de tenir fonamentalment present que les activitats mai poden estar desvinculades als processos educatius que s'estan duent a terme a dins de la classe. Sempre han d'actuar com a eina o reforç de l'aprenentatge vigent. 

Alhora de la creació de les activitats, sempre tindrem en compte el nivell al qual va dirigides tot adaptant-ne la dificultat i complexitat. Així doncs, JClic ens ofereix diferents tipus d'activitats que seran més o menys adequades segons l'edat. Per infantil no els demanarem que s'endinsin en la lectoescriptura però en canvi, a totes les edats podem fer servir els recursos d'àudio que ens ofereix i es poden relacionar amb el concepte adient.

Com ja he mencionat més d'una vegada, per fer un aprofundiment complet en una aplicació com la de JClic necessitem temps. La veritat es que a classe anem molt mancades d'aquest però es certament entretingut jugar a crear activitats. A més a més, la plataforma en qüestió és intuïtiva i fàcil d'utilitzar fent que encara sigui més interessant ja que no requereix un sobreesforç entendre el seu funcionament. De totes maneres cal dir que també he deixat enllaçat el manual d'ús que conté tutorials i informació vària per l'aprofundiment d'aquest camp.


Comentaris