⇾ PROPOSTA DIDÀCTICA A INFANTIL

DESCRIPCIÓ

Avui hem presentat l'activitat de les caixes misterioses i també hem fet una activitat enfocada a infantil.

La nostra proposta correspon a l'àmbit artístic i s'hi veuen reflectides els quatre eixos:

EIX 1. Aprendre a ser i actuar d'una manera cada vegada més autònoma.
EIX 2. Aprendre a pensar i a comunicar.
EIX 3. Aprendre a descobrir i tenir iniciativa.
EIX 4. Aprendre a conviure i habitar el món.

ENLLAÇ

Accés a la presentació

Google sheets de capacitats a infantil


EVIDÈNCIA

Proposta didàctica a infantil amb tecnologies


REFLEXIÓ

Per tal de treballar amb les tecnologies de manera transversal hem fet una pràctica de proposta en la que hem pensat com podíem reforçar els aprenentatges. He agafat pràctica de consultar, entendre i redactar amb els aspectes curriculars dels eixos i les seves competències. M'ha servit per veure el ventall de possibilitats que existeixen i m'ha obert la ment a una tipología de treball molt més competencial i menys metodològica. Amb això vull dir que per exemple, en comptes de explicar com s'usa un aparell d'enregistrament d'àudio i de video, podem presentar un projecte en el que aquesta competència hi aparegui de manera explicita i que es doni aquest aprenentatge, també, que un cop mirat el resultat final, es produeixi un sentiment de pertinença de grup.

Amb tot això aconseguim apropar l'aprenentatge dels infants a la realitat de dins i fora de l'aula.

És important tenir en compte que primer contemplarem els eixos, les capacitats que volem assolir després, dissenyarem les activitats i després pensarem de quina manera hi tindran cabuda les tecnologies, com les incorporarem. Així seran participants de l'acció d'aprenentatge i no estaran desvinculades amb el procés educatiu. 

Per tal de continuar la meva formació hauré de fer més pràctiques de disseny d'activitat tot incorporant les possibilitats que la tecnología ens ofereix.

Comentaris