⇾ PROPOSTES DIDÀCTIQUES AMB L'ÚS DE TECNOLOGÍES DIGITALS

DESCRIPCIÓ

Avui, la Marta ens ha presentat el projecte CONTESNET de la fundació Trams que fa servir les tecnologies com a medi i eina d'aprenentatge. Fa servir la eina edmodo que funciona com un Facebook però tancat i limitat als estudiants del centre. Elaborar un conte treballant en quatre fases: mirar, reflexionar, crear, conclou. Té per objectiu utilitzar les tecnologíes per fer-ne un ús responsable i ètic.

Després hem triat un dels projectes del link enllaçat a continuació per investigar-lo per presentar-lo davant la classe. Això ens permetrà tenir una visió més àmplia de les nostres possibilitats.


ENLLAÇ

Vegeu la presentació

Recursos en xarxa

Jo he tirat aquest projecte Population growth project


EVIDÈNCIA

La meva presentació del projecte Population Growth



REFLEXIÓ

Hem remarcat que està prohibit per llei que un menor de 14 anys es registri a una plataforma oberta a tothom. Aquesta és una norma que es vulnera molt sovint, irrespectant el codi ètic i posant en perill la privacitat d'infants i menors. Hem de fer incidència a les families i informar als mateixos alumnes per evitar que se segueixi perpetuant.

També utilitzar avatars en lloc de fotos de perfil. Hi moltes webs que ens permeten crear un avatar, és un recurs xulo i segur que s'ha de tenir en compte a les escoles. D'aquesta manera evitem crear diferències entre alumnes ja que pot ser que no tots els infants tinguin els drets d'imatge autoritzats.

Veure eines ens permet poder dissenyar unitats didàctiques i en definitiva, tenir més recursos per adaptar l'aprenentatge a totes les casuístiques dels infants i afavorir la diversitat basant-nos amb diferents metodologíes i recursos.

Comentaris