⇾ HÀBITS, CIVISME I IDENTITAT DIGITAL

DESCRIPCIÓ

Degut a problemes tècnics ha costat arrencar la classe. Ens hem repartit tasques, nosaltres amb un grup de tres persones ens hem posat a explorar la 4ta activitat de la presentació, concretament la secció d'explorar jocs del portal Edu365. Hem posat en comú 

ENLLAÇ

Presentació

Presenta les següents activitats:

Xtec.gencat.cat

Internet segura suplentació

Edu365 Internet Segura

Familia i escola

Internet segura definició

Internet segura joc-ciberassetjament

Internet segura ciberaventura


EVIDÈNCIA

Explora els jocs i les propostes educatives de la pàgina d’Internet segura de l’edu365.cat

En aquesta pàgina web es poden trobar diferents jocs o activitats per conscienciar als infants sobre la seguretat i el civisme digital, a través del lema “Internet Segura”.

Hem pogut veure que estan classificats en tres nivells: Primària, ESO i Batxillerat. Hem trobat que hi ha dos formats d’activitats, uns són més interactius i en forma de joc, on el jugador pot prendre decisions i els altres són portals de diferents videos on s’expliquen aspectes relacionats amb el tema.  

Pensem que alguns jocs parteixen d’una base molt acadèmica i que per tant serà difícil buscar la interacció activa dels infants. De totes maneres, els jocs presenten unes informacions difícils de tractar.


REFLEXIÓ

En aquesta sessió hem reflexionat sobre l'ètica relacionada amb el civisme i la identitat digital. És d'alta rellevància implorar uns codis de conducta en que els infants estiguin al corrent de les bones i males pràctiques vinculades amb la compartició de dades privades i personals.

Respecte a la pràctica duta a terme en el dia d'avui, podem concloure que l'eina digital que ens proporciona la plataforma d'Edu365.cat, és de gran ajuda per entendre i copsar les informacions sobre la conducta adequada en enfront dels possibles perills que envolten el món digital.

Comentaris