⇾ WEBQUEST

DESCRIPCIÓ

Hem presentat què era una webquest, una web que té una estructra concreta i que divulga una informació amb la intenció de ser tractada i desenvolupada per tal de crear aprenentatge significatiu.

Després de veure un exemple, amb google sites hem creat la nostra webquest.

ENLLAÇ

Communitat catalana de Webquest

Exemple - La carta de la Terra

Google Sites

EVIDÈNCIA

L'estructura que es segueix és la següent:

lnici-> Informació i dades bàsiques

Introducció-> Per a captar l'interès, conté una breu tasca per começar a endinsar-se en el tema.

Tasca-> S'explica quin serà el producte final, l'objectiu dels alumnes i com s'organitzarà el grup classe i s'hi s'establiràn rols. En cada tasca quedarà esmentat els recursos necessaris per dur-la a terme.

Procés-> Desgrana les activitats que ens permetràn assolir la tasca planificada.

Avaluació-> Conté la rubrica o rubriques de seguiment i avaluació.

Conclusió-> Reflexió sobre el que han après, com ho han après i què han de fer per continuar continuant amb el tema.

Crèdits-> Referències, agraïments a persones, institucions o col·lectius que ens han ajudat amb el procés d'aprenentatge i manteniment. Se sol referenciar a Bernie Dodge, creador de la plataforma.

Guia didàctica-> Adreçat a altres docents, elements referents a la programació didàctica. (Objectius, competències, temporització...)

REFLEXIÓ

Ens van encomanar fer una webquest i aquesta reflexió ha estat feta un cop finalitzada la pròpia Webquest (consulteu-la aquí)

Penso que fer una webquest és una activitat molt interessant per mi com a estudiant de magisteri ja que es toquen molts temes diversos, es treballa de manera transversal i fomenta el treball en equip i l'autonimia dels infants.

Agraeïxo que hi hagi una estructura base tant marcada en que tothom treballi de la mateixa manera ja que així sempre pots entendre la webquest d'un altre docent sense necessitat d'haver-te de llegir el funcionament de la webquest en particular.

També es cert que dur feina dissenyar tot una webquest però si tens el suport d'altres docents i us coordineu per treballar de manera conjunta, el resultat pot ser molt bo.

Comentaris