⇾ SO, CÀPSULA SONORA

DESCRIPCIÓ

Hem iniciat la sessió amb la web PIXELSYNTH. Un projecte per crear sons a partir d'imatges i dibuixos de la Olivia Jack.

Després s'ha explicat la quarta tasca i, amb la Carla, hem començat a escriure la nostra escaleta.


ENLLAÇ

Accés a PIXELSYNTH

Accés a Freesound (Biblioteca de sons lliures)

Descàrega d'Audacity


EVIDÈNCIA

Aquesta és l'escaleta:

Fosa d'obertura->Entradeta musical


Persona 1: Som la Laia i la Carla i avui us venim a presentar un dret que toooooots els infants teniu. El dret a una vida digne!


Veu infant: Però un dret, què és?


Persona 1: És un escut protector, una cosa molt important que ningú et pot prendre i totes les persones tenim des de que naixem. Tu també! 


Veu infant: Mmh... I una vida digne?


Persona 1: Doncs vida és la que tenim tots, no? Però quan diem vida digna ens referim a… Deixeu que us ho expliquem amb una història!


Persona 1: Vosaltres vau néixer, vau aprendre a caminar, i ara teniu els vostres amics i la vostra família. Ploreu quan esteu tristos (plor), rieu quan alguna cosa fa gràcia (riures), de tant en tant feu excursions o manualitats, toqueu un instrument o practiqueu algun esport (so pilota bàsquet),...


Ara imagineu-vos que no us deixessin fer amics ni estar amb la família, que no tinguéssiu habitació ni lavabo, no poguéssiu menjar quan teniu gana ni passar-vos-ho bé quan ho desitgéssiu. 

Oi que seria injust que tu estiguessis privat de fer tot això! I que els teus companys i companyes sí que ho poguessin fer!


El dret a la vida és una condició en la que tothom hi ha d’estar inclòs. És un reclam a la llibertat, a la vida! (so victòria gravat per nosaltres)


Veu infant: Així doncs, gràcies a aquest recull de drets, tooooots els infants poden tenir escuts protectors i viure millor?


Persona 1: Sigui quin sigui el teu color de pell, el lloc on neixis, o la roba que vesteixis, tots els nens i nenes d’aquest món han de poder gaudir tant de la vida com ho fem nosaltres! Avui en dia encara passa que alguns d’aquests drets no es compleixen, però de mica en mica aconseguirem una vida digna per a tots els infants!


Veu infant: És a dir, els drets fan que tots puguem viure bé i ens protegeixen des de ben petits?


Persona 1: Veig que ho has entès!


Veu infant: Que bé! Així cada nen i nena d’aquest món tenen el seu escut protector i els fa indestructibles!


(riures i aplaudiments)

Música de comiat -> Fosa de tancament



REFLEXIÓ

Tinc ganes de veure el resultat final, l'Audacity és una eina senzilla però completa. Al principi ens va costar entendre  el funcionament i la utilitat de les icones, i de fet encara no sabem de què serveixen moltes d'elles, però al final vam veure que és una plataforma molt lògica.

La creació de la càpsula sonora m'ha servit per imaginar-me les possibilitats que em dona a la classe. Amb els alumnes, tant podríem fer un arxiu de so que, per exemple, acompanyés un esqueix teatral, com un àudio independent ple de significat, com ara que els nens i nenes manifestin les injustícies que poden veure en el món. 


Comentaris