⇾ INTRODUCCIÓ VÍDEO

DESCRIPCIÓ

A la sessió d'avui hem mirat uns vídeos descontextualitzats. Hem intentat esbrinar i respondre aquestes preguntes:

Que hem vist en aquest vídeo?

Qui l'ha fet?

Quina tècnica s'ha utilitzat?

ENLLAÇ

Accés al vídeo que hem visualitzat

Word amb tots els vídeos

Making of de Pingu (m'ha semblat interessant de compartir)

EVIDÈNCIA

Les nostres respostes han sigut

Que hem vist en aquest vídeo? Ens mostra un video musical que agafa la cançó de Fum Fum Fum i la transforma per fer una crítica del sexisme que ocorre durant les vacances de Nadal.

Qui l'ha fet? La Comissió de Gènere i l'AFA de l'escola Fructuós Gelabert. 

Quina tècnica s'ha utilitzat? Una tècnica molt senzilla de fotografíes que se sobreposen combinades amb les lletres reivindicatives de la cançó.

REFLEXIÓ

No només hem vist diferents maneres de fer un vídeo, també hem vist maneres diferents d'entendre,  té moltes dimensions i pot tenir molts usos. 

En el present, veiem vídeos constantment, sigui a través del mòbil, a través de la televisió... Ens comuniquen informacions. Ens volen vendre un producte, reivindiquen un missatge o enllacen accions per crear una història.

Sigui de la manera que sigui ens és aplicable per mostrar-nos, per ensenyar com pensem i com ensenyem. D'aquesta manera un vídeo tant pot ser un suport visual d'una classe, per exemple, estem explicant la formació dels continents a partir del supercontinent Pangea i amb un vídeo animat els és molt més entenedor i clar. Com, una eina didàctica que ens faci de mirall sobre el comportament, per exemple, ens gravem fent una presentació oral i després en reproduir-la veiem quins vicis cal rectificar.

Per últim, les multiples tècniques per realitzar un audiovisual ens ofereixen un ampli ventall de possibilitats les quals ens permeten explorar i innovar. Per tant, d'una forma creativa seria molt interessant fer creacions  i visualitzar producte final.

Comentaris